1.Ето един трик който си исползвам за да привличам добри играчи за без пари: По време на зимния трансферен е периода в който отборите подновяват договорите на своите играчи със истичащи договори(не всички играчи обаче подновяват своите договори).След като завърши зимния прозорец влизам в търсачката за играчи и от там задавам да ми се покажат само такива които им остава 1 от 1 години от своя договор.След това задавам да ми се подредят по сила , след което тръгвам надоло по списака и преглеждам само играчи които не са си подновили своите договори - тези играчи няма да ви струват пари понеже след края на пролетния сезон ще станат свободни агенти.Желателно е да ги потърсите в началото след края на зимния транферен прозорец понеже по добрите бързо си намират нови отбори.Сами се сещате че по този начин ще можете и след време да си спечелите добри пари след като го продадете при положение че вие сте го взели за без пари.
2.Друго полезно нещо е да си правите сейв винаги в началото на транферния прозорец за да можете да се лоудвате колкото е необходимо докато останете доволни от покупките си.
3.Ако сте недоволни от юношите ви които ви се предлагат в началото на новия ви сезон(въпреки че школата ви е с най висок левел) можете да направите следното: Направете си сейв в последните седмици на изминалия ви цял сезон,това са седмиците до края на месеца след последния ви кръг от шампионата.Новите ви юноши се предлагат малко произволно на първата седмица от следващия месец.Лодвайте си колкото е необходимо до получаването на желания юноша(МЕГА талант
За мене си остава проблем "невъзможните" за закупуване играчи (например Меси).След няколко години изиграни сезони вече съм втори в световната ранк листа,всички от екипа ми са на най висок левел.Имам и адски много пари - близо 200 милиона, но колкото и да опитвам да закупя Меси все не ще да се навие.